Romsdalsgondolen

Romsdalsgondolen opp til Nesaksla

Nå er det enda lettere å få en vakker utsikt

Bygging av en ny pendelbane opp til Nesaksla, et bratt fjell over Åndalsnes, begynte i mars 2020. Fjordstasjon har fått en god og strategisk beliggenhet i sentrum, mellom jernbanestasjonen, bussterminalen, Tindesenteret og kaia. Fjellstasjonen ligger i en høyde på 697 meter over havet. 

Ikonisk Eggen-restauranten i høyde på 708 moh tilbyr både lunsj og middagsmeny. På sommer, er det uteserveringstilbud med den flotte utsikten i tillegg. Les mer eller bestil bord her.


Det er flere turmuligheter der oppe. Du kan ta en tur/retur med gondolen, og gå små merkede turer på toppen. Eller du kan kombinere Romsdalseggen-turen med å ta gondolen ned på slutten av turen, slik at du letter på de slitne beina. Husk at Romsdalseggen-turen alltid starter i Vengedalen og ender ved Nesaksla. Dette fordi stien er smal flere steder.


Rampestreken, en av de mest populære destinasjonene, med flott utsikt over dalen fra 500 meter over havet, er en god utfordring hvis du vil trene kroppen din. Igjen kan du kombinere turen med gondolen. Du velger hvilken vei. Rampen ligger omtrent 20 minutter nedoverbakke fra gondolens fjellstasjon.


Romsdalsgondolen gir nye opplevelsesmuligheter for alle, selv for de som ikke er i stand til å gå opp stien.

Fakta

Strekningen:

1.679 m

Kabin kapasitet:

45 pers.*

Kapasitet per time:

460 pers.

Byggestart:

23.3.2020

Åpning: 

28.5.2021

*) etter korona er max 35 stk i kabinen