Romsdalsgondolen

Romsdalsgondolen opp til Nesaksla

Nå er det enda lettere å få en vakker utsikt

Bygging av en ny pendelbane opp til Nesaksla, et bratt fjell over Åndalsnes, begynte i mars 2020. Fjordstasjon har fått en god og strategisk beliggenhet i sentrum, mellom jernbanestasjonen, bussterminalen, Tindesenteret og kaia. Fjellstasjonen ligger i en høyde på 697 meter over havet. 


Når du kommer opp vil du bli overrasket ikke bare av selve utsikten men også av den nye ikoniske restauranten Eggen i 708 meters høyde, som byr på alt fra kaffe, kaker, lunsj- og middagsmenyer. Om sommeren tilbys det uteservering med flott utsikt også.

Bestill bord på Eggen restaurant.


Det er flere turmuligheter der oppe. Du kan ta en tur/retur med gondolen, og gå små merkede turer på toppen. Eller du kan kombinere Romsdalseggen med å ta gondolen ned på slutten av turen, slik at du kan lette på de slitne beina. Husk at Romsdalseggen-turen alltid starter i Vengedalen og ender ved Nesaksla. Dette fordi stien er smal flere steder.


Rampestreken, et av de populære reisemålene, med flott utsikt over dalen fra 500 meter over havet, er en god utfordring hvis du vil trene kroppen. Igjen kan du kombinere turen med gondolen. Du velger hvilken vei. Rampen ligger ca. 20 minutter nedover fra gondolens fjellstasjon.


Romsdalsgondolen byr på nye opplevelsesmuligheter for alle, selv om du reiser med barnevogn, eller du eller noen som står deg nær ikke klarer å gå opp stien. Både barnevogn og rullestoler er ikke noe problem å komme om bord i gondolen. Slik kan alle nyte den beste utsikten.

Fakta

Strekningen:

1.679 m

Kabin kapasitet:

45 pers.*

Kapasitet per time:

460 pers.

Byggestart:

23.3.2020

Åpning: 

28.5.2021

*) etter korona er max 35 stk i kabinen